Original title:
Sekundární produkty z révy vinné
Authors:
Bartoník, Jakub Document type: Bachelor's theses
Year:
2016
Language:
cze Abstract:
[cze][eng] Bakalářská práce je zaměřena na sekundární produkty z révy vinné, jejich výrobu, historii, využití v gastronomii a vliv sekundárních produktů z révy vinné na naše zdraví. Součástí je také seznam vinařství, které se zabývají výrobou těchto specialit. Předmětem této práce je také zmapování trhu sekundárních produktů a jejich cen, převážně v České Republice. V této bakalářské práci naleznete také dvě interview a jeden dotazník zaměřující se na tyto produkty z révy vinné. Na závěr jsem vytvořil degustaci specialit z révy vinné, jejíž výsledky zde naleznete také.Bachelor thesis is focused on secondary products of the vine, their manufacture, history, gastronomy use and the secondary effect of grapevine products on our health. There is also included a list of wineries engaged in the production of these specialties. The object of this work is to map the secondary market products and their prices, mainly in the Czech Republic. In this bachelor thesis you can also find two interviews and a questionnaire focusing on the products of the vine. In conclusion I created tasting specialties from the vine, the results can be found here as well.
Keywords:
degustace; interview; sekundární produkty z révy vinné; speciality z vína