Original title:
Možnosti výroby nealkoholického piva
Authors:
Krčálová, Jana Document type: Bachelor's theses
Year:
2016
Language:
cze Abstract:
[cze][eng] V této bakalářské práci se pojednává o surovinách potřebných k výrobě piva i o výrobě samotné, ale především o různých cestách k získání piva nealkoholického. K přípravě tohoto nápoje vedou tři hlavní používané cesty. Těmi jsou přímá výroba nealkoholického piva, použití speciálních mikroorganismů a odstraňování alkoholu z hotového piva. Každá z těchto metod má své výhody i úskalí. Pro rozšíření práce o zajímavý pohled byl proveden průzkum trhu za účelem zjistit, zda se významně liší ceny piv nealkoholických od alkoholických. Ze zpracovaných dat tohoto průzkumu trhu byly vyvozeny zajímavé pohledy na cenovou problematiku.This work (bachelor degree) deals with the ways how to produce nonalcoholic beer. The ingrediences and production itself are included as well. The most used ways are three. The direct production, the microorganism application and the alcohol removal. All of them show advantages and disadvantages that are presented. The market survey was performed as well to prove the possible differences between alcoholic and nonalcoholic beer prices. For that reason, this work is broaden concerning market research and its price policy results.
Keywords:
fermentace; kvasinky; nealkoholické pivo; teplota; výroba