Název:
Ovocné náplně a jejich uplatnění v pekárenské výrobě
Autoři:
Michna, Adam Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2016
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Bakalářská práce pojednává o problematice uplatnění náplní v pekárenství a pečiváren-ství. Náplně byly rozděleny podle trvanlivosti na trvanlivé, středně trvanlivé, méně trvanlivé a náplně k rychlému zpracování. Pro úplnost byla přidána informace i o náplních určených k pečení. V práci je zahrnuta charakteristika pečiva, které se nejčastěji plní náplněmi. Větší pozornost je věnována náplním ovocným, s ohledem na jejich rostoucí oblibu. Kvalita těchto náplní v posledních letech výrazně stoupla. Zlepšila se jejich zpracovatelnost a plnitelnost, vzrostla rozmanitost širokou nabídkou druhů, příjemných svou chutí a v neposlední řadě mikrobiální stálostí a celkovou trvanlivostí. Významná část práce byla zaměřena na firmu FRUJO a.s., která svým portfoliem výrobků i jejich kvalitou patří k významným výrobcům na našem trhu.The thesis discusses the issue of the application of filling in the baking industry. Refills were divided according to durability to durable, medium durable, less durable and fillings for rapid processing. For completeness information about the fillings intended for baking has been added. The work included the characteristics of pastry, which is mostly filled. More attention is paid to fruit fillings, with regard to their growing popularity. The quality of these fillings in recent years has increased considerably. Their processability and ability to be filled has been improved, increased diversity thanks to wide range of species, their delicious taste and finally microbial stability and overall durability. A significant portion of the thesis was focused on the company FRUJO a.s., whose range of products and their quality is one of the leading manufacturers in our market.
Klíčová slova:
běžné pečivo; FRUJO a.s.; jemné pečivo; náplně; ovocné náplně; pečivo; trvanlivé pečivo