Original title:
Technologie a jakostní parametry ovocných vín
Authors:
Hrubá, Monika Document type: Bachelor's theses
Year:
2015
Language:
cze Abstract:
[cze][eng] Bakalářská práce na téma Technologie a jakostní parametry ovocných vín, byla vypracována na Ústavu posklizňové technologie zahradnických produktů na Zahradnické fakultě Mendelovy univerzity v Brně v letech 2014 - 2015. Hlavním cílem práce, bylo zaměřit se na sortiment ovocných vín v maloobchodní síti a popsat požadavky na kvalitu ovocných vín. Práce pojednává o technologii výroby ovocných vín, jakostních požadavcích a obsahuje přehled nabízených produktů ovocných vín ve vybraných maloobchodech. Dále práce obsahuje nejčastěji používané ovocné druhy, které se používají pro výrobu ovocných vín a přehled produktů ovocných vín v maloobchodech Tesco a Albert a ve vinařství Chateau Lednice, Pereg a Pankovo.Bachelor thesis of Technology and parameters of fruits wines, it was prepred of Department of Post-Harvest Technology of Holticultural Products on Faculty of Holticulture Mendel University in Brno in ages 2014 -- 2015. The main aim of thesis was to focus for wood sortments fruit wines in the retail network and describe the legal requirements for quality fruit wines. Thesis describes technology the production of fruit wines and select retailers. The thesis includes the most commonly used fruit species for the of fruit wines in retail Tesco and Albert and in wineries Chateau Lednice, Pereg and Pankovo.
Keywords:
jakostní požadavky; ovocná vína; právní požadavky; technologie výroby