Original title:
Hodnotenie výkonnosti podnikateľských subjektov v odvetví potravinárstva
Authors:
Olevičová, Erika Document type: Master’s theses
Year:
2016
Language:
slo Abstract:
[cze][eng] Cílem diplomové práce je identifikovat klíčové faktory ovlivňující výkonnost podniků (ukazatel ekonomické přidané hodnoty) v oblasti potravinářského průmyslu a navrhnout doporučení, které by mohly jejich výkonnost pozitivně ovlivnit. Literární rešerše poskytuje teoretická východiska problematiky hodnocení výkonnosti podniků. Vlastní práce obsahuje finanční analýzu podniků, model EVA entity a citlivostní a korelační analýzu, pomocí kterých byly definovány klíčové faktory výkonnosti vybraných podniků.The aim of the diploma thesis is to identify key factors influencing performance of enterprises (economic value added) in the food industry and to suggest recommendations for improving their performance. Literature review provides theoretical background for the topic of enterprises performance. Practical part contains financial analysis of subjects, EVA entity model and sensitivity and correlation analysis for defining key factors of performance.
Keywords:
citlivostní analýza; ekonomická přidaná hodnota; finanční analýza; korelační analýza; výkonnost podniku