Original title:
Netradiční využití vína - vinné želé
Authors:
Bulíček, Karel Document type: Master’s theses
Year:
2016
Language:
cze Abstract:
[cze][eng] Džemy a želé představují významný sortiment ovocných výrobků a rozsah těchto výrobků prochází rozšířením v důsledku zvýšení typů různých druhů ovoce používáného pro výrobu džemů a želé. Plody jsou jablka, hrušky, sapota, meruňky, loquat, broskev, papája, švestky, mango, hroznové víno, dýně, atd .. Práce popisuje mechanismus želatinace a různých gelových látek používaných při výrobě džemů a želé. Popisují se zde další přísady, jako jsou sladidla, aciditní prostředky, barvia a ochucovadla. Jsou zde t aké popsány různé recepty s výrobními metodami a obalovými materiály používanými při výrobě produktů. Popisuje se zde postup výroby proces uvedení těchto výrobků na trh gastronomie.Jams and jellies are a significant range of fruit products and the range of products undergoing an extension due to the increase in various types of fruit used to make jams and jellies. The fruits are apples, pears, sapota, apricot, loquat, peach, papaya, plum, mango, grapes, pumpkins, etc .. This work describes a mechanism of gelation of gel substances used in the production of jams and jellies. Described herein are other additives such as sweeteners, acidity agents, flavoring agents and colorful. T What are described different recipes to production methods and packaging materials used in the manufacture of products. Described herein is a process for the production process of placing these products on the market gastronomy.
Keywords:
bonbony z vína; kombinace želé a pokrmů; náhrada brusinek; vinné želé; vinné želé jako příloha; želé a omáčky; želé v gastronomii