Original title:
Výkrm prasat s využitím tradičních komponent v krmné dávce
Authors:
Kořínek, Matěj Document type: Bachelor's theses
Year:
2014
Language:
cze Abstract:
[cze][eng] Podstata této práce je navržení několika variant zařazení tradičních komponent do krmné dávky ve výkrmu prasat, jako jsou například cukrovarské řízky, ovocné výlisky, bramborové zdrtky, syrovátka a hrách. Je zpracován přehled typů výkrmu prasat, dle specifických hledisek pro výkrm prasat. Jedná se o organizaci chovu, produkční zaměření, technika krmení a ustájení. Dále je vypracována charakteristika tradičních komponent zařazovaných do krmných dávek a pracovní postup při sestavování krmné dávky. V poslední části práce je vytvořeno několik variant krmných dávek se zakomponovanými tradičnímy krmivy.The essence of this thesis is to propose several variety's of traditional components of feed ratios in relation fattening pigs, such as sugar beet pulp, pomace, potato pulp, whey and peas. An Overall look at specification for fattening pigs is an organization of breeding, production orientation, feeding and housing. It's showing further more characteristics of traditional components, classified in feed rations and the procedure for establishing ration. The last part is formed by several variants of rations with traditional feeds included.
Keywords:
cukrovarské řízky; krmná dávka; ovocné výlisky; syrovátka; užitkové vlastnosti prasat; výkrm