Original title:
Ochrana spotřebitele v potravinářském resortu
Authors:
Bárová, Aneta Document type: Bachelor's theses
Year:
2015
Language:
cze Abstract:
[cze][eng] Bakalářská práce ochrana spotřebitele v potravinářském resortu se zabývá tématem, které je aktuální v kterékoliv době a na kterémkoliv místě světa. Kromě úvodu a závěru je členěna na pět kapitol. Druhá kapitola vymezuje cíle bakalářské práce. Třetí kapitola se zabývá materiálem a metodikou zpracování. Čtvrtá kapitola představuje teoretickou část a jsou v ní vyloženy základy práva na ochranu spotřebitele a potravinového práva. Jsou v ní taktéž zmíněny instituce a občanské organizace zaměřené na ochranu spotřebitele. Pátá kapitola přináší výsledky průzkumného šetření k problematice ochrany spotřebitele v potravinářském resortu. V šesté kapitole jsou diskutovány výsledky průzkumného šetření.The bachelor thesis of consumer protection in the food resort focuses with a subject, that is actual at anytime and anywhere in the world. Besides the introduction and conclusion is divided into five chapters. The second chapter defines the objectives of the thesis. The third chapter deals with material and processing methodology. The fourth chapter presents a theoretical part and it laid out the basics of consumer protection and food law. There is also mentioned institutions and civil organizations aimed at consumer protection. The fifth chapter presents the results of an exploratory survey on consumer protection issue in the food resort. The sixth chapter discusses the results of the exploratory investigation.
Keywords:
ochrana spotřebitele; potravinové právo; potraviny; práva a povinnosti spotřebitele