Original title:
Medovina a možnosti její výroby
Authors:
Pechová, Lenka Document type: Bachelor's theses
Year:
2014
Language:
cze Abstract:
[cze][eng] Bakalářská práce na téma Medovina a možnosti její výroby byla vypracována na Ústavu posklizňové technologie zahradnických produktů na Zahradnické fakultě Mendelovy univerzitě v Brně. V této práci jsem se zaměřila na požadavky medu, který je hlavní složkou medoviny. Dále technologickým postupem výroby medoviny, mikroorganismy kvasného procesu a srovnání s výrobou vína. V textu jsou dále uvedeny legislativní požadavky produktu a sortiment medoviny na trhu.Bachelor thesis Mead and the possibility of its production was written at the Department of Postharvest Technology of Horticultural Products, Faculty of Horticulture, Mendel University in Brno. In this paper I focused on the requirements of honey, which is the main ingredient of mead. In addition, technological process of production of mead, fermentation microorganism and compared with the production of wine. The text also mentioned the legislative requirements and the product assortment of mead on the market.
Keywords:
kvašení; med; medovina; technologický postup