Název:
Vliv technologie sklizně pícnin na kvalitu senáže
Autoři:
VINCÍK, Matěj Typ dokumentu: Diplomové práce
Rok:
2024
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Technologie obsažené v této práci jsou nejčastěji používané technologie pro sklizeň pícnin. Jednotlivé technologie mají zcela odlišný základ zpracování píce, a proto jsou vidět rozdíly v nákladech a v kvalitě. Porovnávané technologie byly hodnoceny z hlediska nákladů na zpracování a uskladnění píce, kvality krmiva a kvality řezání píce. Z výsledků této práce vyplývá, že nejdražší porovnávanou technologií byla sklizeň lisem do válcových balíků. Nejkvalitnější technologií byla podle výsledků sklizeň píce pomocí řezačky.The technologies contained in this work are the most commonly used technologies for harvesting forage crops. The different technologies have a completely different basis of forage processing and therefore differences in cost and quality are visible. The technologies compared were evaluated in terms of the cost of processing and storage of forage, the quality of feed and the quality of cutting of forage. The results of this work show that the most expensive compared technology was harvesting the press into round bales. The highest quality forage harvesting technology was the result of forage harvesting with a chopper.
Klíčová slova:
senáž; Sklizeň pícnin; technologické linky; Forage harvest; haylage; technological methods Citace: VINCÍK, Matěj. Vliv technologie sklizně pícnin na kvalitu senáže. České Budějovice, 2024. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Fakulta zemědělská a technologická
Instituce: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Plný text je dostupný v digitálním repozitáři JČU. Původní záznam: http://www.jcu.cz/vskp/70929