Název:
Budování marketingové výhody ve vybraném podniku cestovního ruchu za využití aroma marketingu
Překlad názvu:
Building marketing advantage by using aroma marketing in the selected company in tourism
Autoři:
PAUKNEROVÁ, Aneta Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2024
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Bakalářská práce se zabývá studiem vlivu aroma marketingu na zákazníky v rámci restauračního zařízení Penzion Pohádka. Sebraná data z dotazníkového šetření a pozorování analyzují, zda má tento typ marketingu dopad na spokojenost zákazníků v dané restauraci. Hlavním cílem bakalářské práce je návrh konkrétní aplikace aroma marketingu ve vybraném podniku cestovního ruchu. Metodika zahrnuje kombinaci kvantitativního a kvalitativního výzkumu včetně dotazníkového šetření a pozorování. Výsledné poznatky ukázaly, že vůně skořice pozitivně ovlivňuje vnímání prostředí restaurace, přispívá k celkové spokojenosti zákazníků, zvyšuje finanční útratu zákazníků, prodlužuje strávenou dobu v restauraci a další. Tato práce přináší nové poznatky o významu vlivu vůně v restauračním zařízení, které může vést ke konkurenceschopnosti a loajalitě zákazníků k danému podniku.The bachelor thesis deals with the study of the influence of aroma marketing on customers in the restaurant Penzion Pohádka. The data collected from questionnaire survey and observation analyses whether this type of marketing has an impact on customer satisfaction in the restaurant. The main objective of the bachelor thesis is to propose a specific application of aroma marketing in the selected tourism enterprise. The methodology involves a combination of quantitative and qualitative research including questionnaire survey and observation. The resulting findings showed that the aroma of cinnamon positively influences the perception of the restaurant environment, contributes to overall customer satisfaction, increases customer financial spending, increases the time spent in the restaurant and other findings. This work provides new insights into the importance of the influence of aroma in a restaurant establishment that can lead to competitive advantage and customer loyalty to the establishment.
Klíčová slova:
Aroma marketing; cestovní ruch; emoce; restaurace; vůně; Aroma marketing; emotion; restaurant; scent; tourism Citace: PAUKNEROVÁ, Aneta. Budování marketingové výhody ve vybraném podniku cestovního ruchu za využití aroma marketingu. České Budějovice, 2024. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Ekonomická fakulta
Instituce: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Plný text je dostupný v digitálním repozitáři JČU. Původní záznam: http://www.jcu.cz/vskp/73477