Original title:
Proaktivní analýzy rizik v podnikové praxi - metody a postupy
Translated title:
Proactive Risk Analysis in Business Practice - Methods and Procedures
Authors:
Dočkalová, Pavla ; Hrabová, Kristýna (referee) ; Kruliš, Jiří (advisor) Document type: Master’s theses
Year:
2021
Language:
cze Publisher:
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství Abstract:
[cze][eng]
Diplomová práce se zabývá proaktivní analýzou rizik ve společnosti X, která vyrábí především masné výrobky. Práce je rozdělena do 2 částí. První část se věnuje teoretickým východiskům včetně soupisu metod vhodných k analýze rizik. Součástí je i představení společnosti, popis jejích procesů a aktuální řízení rizik. Druhá část práce obsahuje analýzu rizik pomocí metody IPR a FMEA. Na základě výsledků aplikovaných metod jsou na závěr práce navrhnuta opatření k minimalizaci identifikovaných rizik.
The diploma thesis deals with proactive risk analysis in company X, which manufactures mainly meat products. The thesis is divided into 2 parts. The first part concentrates on theoretical knowledge including a list of methods suitable for risk analysis. This part also includes the introduction of the company, description of processes into the company, and actual risk management. The second part includes risk analysis with the IPR method and FMEA method. Based on the results of the applied methods, measures to minimize the identified risks are proposed at the end of the work.
Keywords:
FMEA method.; food industry; IPR method; Risks; FMEA metoda.; IPR metoda; potravinářský průmysl; Rizika
Institution: Brno University of Technology
(web)
Document availability information: Fulltext is available in the Brno University of Technology Digital Library. Original record: http://hdl.handle.net/11012/200364