Název:
Vzduchotechnika restaurace
Překlad názvu:
Air condition of the restaurant
Autoři:
Král, Tomáš ; Gebauer, Günter (oponent) ; Šikula, Ondřej (vedoucí práce) Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2014
Jazyk:
cze
Nakladatel: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstrakt: [cze][eng]
Tato bakalářská práce se zabývá návrhem vzduchotechnických systémů v zadaném objektu restaurace. Cílem práce bylo navrhnout systém klimatizace tak, aby bylo dosaženo optimálních mikroklimatických podmínek ve všech provozně rozdílných částech budovy, jako jsou kuchyně, restaurace, společenský sál nebo ubytovací apartmá. K tomu byly použity dostupné výpočetní programy a platné předpisy a normy. Pomocí počítačových simulací jsem posoudil stávající stav distribuce vzduchu části objektu a navrhnu její optimalizaci pro zkvalitnění vnitřního mikroklimatu.
This thesis describes the creation of ventilation systems in the specified restaurant. The pur-pose of this investigation is to design the air conditioning system so as to create the optimal microclimate conditions in all operating parts of the building; such as a kitchen, restaurant, social hall or an apartment. I will use available computer software and adhere to the applica-ble regulations and standards. Using computer simulations, I will assess the current status of the air distribution in respective parts of the building and propose its optimization, which in turn will provide an optimal internal microclimate.
Klíčová slova:
CFD; nucené větrání; optimalizace distribuce vzduchu; PMV; PPD; restaurace; Vzduchotechnika; zpětné získávání tepla; úprava vzduchu; Air condition; air treatment; CFD; forced ventilation; heat recovery; optimization of an air distribution; PMV; PPD; restaurant
Instituce: Vysoké učení technické v Brně
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Plný text je dostupný v Digitální knihovně VUT. Původní záznam: http://hdl.handle.net/11012/34934