Original title:
Základní chemická charakteristika šťáv vybraných odrůd zimolezu
Translated title:
Basic chemical characteristics of juices of selected honeysuckle varieties
Authors:
Cibulcová, Pavla ; Vránová, Dana (referee) ; Vespalcová, Milena (advisor) Document type: Bachelor's theses
Year:
2015
Language:
cze Publisher:
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická Abstract:
[cze][eng]
Práce zahrnuje teoretickou část, ve které je zařazení a výskyt zimolezu, popis rostliny, podmínky pro růst, využití, druhy a odrůdy. Dále obsahuje metody stanovení vybraných chemických parametrů jako výtěžnost, celková sušina, refraktometrické stanovení rozpustné sušiny, stanovení pH, titrační kyselost, formolové číslo a gravimetrické stanovení redukujících sacharidů.
This thesis includes a theoretical part, which speaks about the classification and incidence of honeysuckle plant description, the conditions for growth, recovery, species and varieties. It also includes methods for the determination of selected chemical parameters such as yield, total solids, soluble solids, pH, titratable acidity, formol number and gravimetric determination of reducing sugars.
Keywords:
drying; gravimetry; Honeysuckle; juice characteristics; pH; titration; charakteristika šťávy; gravimetrie; pH; sušení; titrace; Zimolez
Institution: Brno University of Technology
(web)
Document availability information: Fulltext is available in the Brno University of Technology Digital Library. Original record: http://hdl.handle.net/11012/39268