Název:
Hroznová šťáva a její využití
Překlad názvu:
The stum and its utilize
Autoři:
Drobilová, Marcela ; Vítová, Eva (oponent) ; Vránová, Dana (vedoucí práce) Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2009
Jazyk:
cze
Nakladatel: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická
Abstrakt: [cze][eng]
V bakalářské práci je popsána charakteristika složení vína, vinných hroznů a vinné šťávy jako přírodního produktu s příznivými účinky na zdraví. V bakalářské práci je stručně popsána i technologie zpracování vinných hroznů. Bakalářská práce byla zaměřena na možnost využití hroznové šťávy a výrobě produktů pro zdravou výživu. Byla testována účinnost hroznové šťávy a jejího využití v kombinaci s bezovou šťávou. V praktické části bylo provedeno senzorické testování chuti různých koncentrací jednotlivých složek (hroznové a bezové šťávy) tak, aby byla vybrána senzoricky nejvhodnější varianta produktu se zdravotně příznivými účinky.
In a bachelor's thesis are described characteristics of wine texture, wine grapes and stum like a natural products that have a beneficial health influence. In this thesis is briefly described a technology of processing of wine grapes too. The bachelor's thesis is concentrated on the possibility of the use of stum and making products for wholesome nourishment. It is effective in its use with a combination of elderberry juice. A practical part has been made an acceptable testing procedure of taste, with various concentrations of each ingredient (stum and elderberry juice), being used in order to chose an appropriate option of product that will have a healthy beneficial influence.
Klíčová slova:
hroznová šťáva; Hrozny; víno; Grapes; stum; wine
Instituce: Vysoké učení technické v Brně
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Plný text je dostupný v Digitální knihovně VUT. Původní záznam: http://hdl.handle.net/11012/4497