Název:
Stanovení polycyklických aromatických uhľovodíků v potravinách
Překlad názvu:
Determination of polycyclic aromatic hydrocarbons in foods
Autoři:
Ryšavý, Jan ; Ing.Božena Skláršová, Ph.D. (oponent) ; Šimko, Peter (vedoucí práce) Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2008
Jazyk:
cze
Nakladatel: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická
Abstrakt: [cze][eng]
Tato bakalářská práce se věnuje problematice příčin vzniku a výskytu polycyklických aromatických uhlovodíků v potravinách. Cílem práce bylo zpracovat a porovnat izolační postupy získávání polycyklických aromatických uhlovodíků z potravinové matrice a diskutovat analytické metody stanovení obsahu polycyklických aromatických uhlovodíků v potravinách.
This bachelor thesis is focused on the problematics of origin and occurrence of polycyclic aromatic hydrocarbons in food. The objectives of my thesis were to sumarise and compare isolating procedures for extraction of polycyclic aromatic hydrocarbons from food matrix and discusse analytical methods applied to determination of content of polycyclic aromatic hydrocarbons in food.
Klíčová slova:
plynová chromatografie; polycyklické aromatické uhlovodíky; potraviny; vysokoúčinná kapalinová chromatografie; food; gas chromatography; high performance liquid chromatography; polycyclic aromatic hydrocarbons
Instituce: Vysoké učení technické v Brně
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Plný text je dostupný v Digitální knihovně VUT. Původní záznam: http://hdl.handle.net/11012/10495