Název:
Stravovací návyky žáků II. stupně ZŠ v Praze
Překlad názvu:
Eating habits of Secondary School Pupils in Prague
Autoři:
JÍROVÁ, Lucie Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2011
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Stručný přehled o výživě mládeže, důležitých živinách, vitamínech a minerálech. Text je členěn tak, aby čtenář získal přehlednou orientaci o výživě mládeže a jejich doporučených dávkách. Účelem této práce je podat čtenáři stávající doporučení týkající se výživy a současně uspořádat všechny moderní vědecké poznatky o potravinách a správné výživě do jednoho celku tak, aby bylo možné je co nejjednodušeji převzít do běžného života. Hlavní část práce se soustřeďuje na výzkum výživových zvyklostí mládeže včetně jeho závěrečného hodnocení. Na závěr práce porovnává poznatky o výživě a výsledky výzkumu.A brief outline of youth nourishment, important nutrients, vitamins and minerale. The text is divided in a way so that the reader can get a clearly organized view on youth nourishment and its recommended amounts. The purpose of this project is to give its readers a current recommendation regarding nourishment, and also to gather all modern scientific information about food and healthy nourishment so that it can be used easily in common life. The main part of the thesis concentrates on a research of the nutrition habits of the youth including its final evaluation. In conclusion the thesis compares pieces of nutrition knowledge with the research results.
Klíčová slova:
adolescence; bílkoviny; minerální látky; pitný režim.; sacharidy; tuky; vitamíny; Výživa; adolescence; carbohydrates; fats; minerals; Nutrition; proteins; vitamins; water intake. Citace: JÍROVÁ, Lucie. Stravovací návyky žáků II. stupně ZŠ v Praze. České Budějovice, 2011. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Pedagogická fakulta
Instituce: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Plný text je dostupný v digitálním repozitáři JČU. Původní záznam: http://www.jcu.cz/vskp/20089