Original title:
Typy porážecích linek a jejich vliv na kvalitu vepřového masa
Translated title:
Slaughtery Lines and their Improve in Meat Quality
Authors:
ČERNÁ, Lenka Document type: Bachelor's theses
Year:
2011
Language:
cze Abstract:
[cze][eng] Ve své bakalářské práci se zabývám vlivem porážkových linek na kvalitu vepřového masa. Tato práce je rozdělena do tří částí. První část je zaměřena na nákup jatečných prasat, jejich přepravu do jatečného provozu a ustájení před porážkou. Druhá část se zabývá vlastní porážkou, kde jsou rozpracovány jednotlivé typy porážkových linek a jejich vliv na jatečný produkt. Třetí část popisuje vlivy, které působí na jatečný produkt při porážce a po ní. vady masa, které při nich vznikají.In my thesis I deal with the influence of slaughter lines on the quality of pork. This thesis is divided into three parts. The first part focuses on the purchase of pigs, their transport to slaughter operation and stabling before the slaughter. The second part deals with his own defeat, where they are developed different types of slaughter lines and their impact on the supply of meat products. The third part focuses on factors that affect the supply of meat products during and after slaughter and meat defects that occur in them.
Keywords:
defects in meat; pork; stunning; omračování; vady masa; vepřové maso Citation: ČERNÁ, Lenka. Typy porážecích linek a jejich vliv na kvalitu vepřového masa. České Budějovice, 2011. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Fakulta zemědělská a technologická
Institution: University of South Bohemia in České Budějovice
(web)
Document availability information: Fulltext is available in the Digital Repository of University of South Bohemia. Original record: http://www.jcu.cz/vskp/19429