Original title:
Odborná a metodická příprava učitele odborného výcviku na praktické vyučování
Translated title:
Scientific and methodical preparation of teachers for practical teaching
Authors:
ŠINDELÁŘOVÁ, Naděžda Document type: Bachelor's theses
Year:
2011
Language:
cze Abstract:
[cze][eng] Práce pojednává o celkové připravenosti učitele na praktické vyučování, zpracovává doporučený výběr vyučovacích metod pro výuku odborných předmětů, zaměřuje se na průběh odborného výcviku a odbornou přípravu učitele na praktické vyučování oboru kuchař na SSRS Strakonice a představuje Mezinárodní projekt v oblasti gastronomie zaměřený na tradiční pokrmy norské a české kuchyně, který realizovali žáci oboru kuchař a číšník z Norska a České republiky.Thesis deals with the overall preparedness of teachers for practical classes, describes a choice of recommended teaching methods for vocational subjects teaching, focuses on teaching course and teachers' preparation for practical teaching field look on SSRS Strakonice and introduces an international project in the field of gastronomy. The project is focused on traditional dishes of Norwegian and Czech cosine that were realized by students from participating countries.
Keywords:
international project; motivation; practical training; skills; student; teacher; teaching methods; dovednosti; mezinárodní projekt; motivace; praktické vyučování; učitel; výukové metody; žák Citation: ŠINDELÁŘOVÁ, Naděžda. Odborná a metodická příprava učitele odborného výcviku na praktické vyučování. České Budějovice, 2011. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Pedagogická fakulta
Institution: University of South Bohemia in České Budějovice
(web)
Document availability information: Fulltext is available in the Digital Repository of University of South Bohemia. Original record: http://www.jcu.cz/vskp/19956