Název:
Co si tedy dáme? Vliv smyslových podnětů na zákazníkovu volbu občerstvení v restauraci
Autoři:
Macháčková, Nikola Typ dokumentu: Diplomové práce
Rok:
2023
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Diplomová práce se zabývá problematikou smyslových podnětů a jejich vlivem na zákaznickou volbu občerstvení v restauraci. Hlavním úkolem této diplomové práce je přijít s doporučeními pro provozovatele restaurací o tom, jak působit na smysly zákazníka a podpořit tím jeho loajalitu. Práce se zaměřuje na identifikaci vlivů, které působí na zákazníka během jeho rozhodovacího procesu. V práci byla použita kombinace kvantitativního (n=300+) i kvalitativního (n=20+) výzkumu. Výsledky těchto výzkumu umožnily formulaci doporučení pro provozovatele restaurací.Diploma thesis deals with an issue of sensory stimuluses and their influence on customer’s meal choice in a restaurant. The main objective of this diploma thesis is to formulate recommendations for restaurants on how to address customer’s senses in their decision making and how to support customer loyalty. This thesis focuses on identification of influences that affect customers during their decision-making process. Combination of quantitative (n = 311) and qualitative (n = 22) research yielded recommendations for restaurants.
Klíčová slova:
customer experience; emoce v marketingu; emotions in marketing; human senses; lidské smysly; sensory marketing; senzorický marketing; zákaznický zážitek