Original title:
Zajištění kvality v technologii výroby piva
Translated title:
Quality assurance in beer brewing technology
Authors:
POLANECKÝ, Lukáš Document type: Bachelor's theses
Year:
2011
Language:
cze Abstract:
[cze][eng] Předmětem bakalářské práce ?Zajištění kvality v technologii výroby piva? je systém řízení jakosti dle požadavků normy 9000 a systém řízení bezpečnosti potravin podle požadavků normy ISO 22000, systém kritických bodů (HACCP) a legislativní požadavky a předpisy. V bakalářské práci je popsána charakteristika výše uvedených systémů. V práci je také uvedena charakteristika základních surovin pro výrobu piva a aplikace systému HACCP v pivovarství.The subject of the Bachelor thesis "Ensuring quality in beer production technology" is a quality management system according to standard 9000 and food safety management system according to ISO 22000, a system of critical control points (HACCP) and legislative requirements and regulations. The work describes the characteristics of the above systems. The paper also documents the basic characteristics of the raw materials for beer production and application of the HACCP system in the brewing industry.
Keywords:
food industry; HACCP; ISO standards; legislation; management; quality; HACCP; jakost; legislativa; normy ISO; potravinářský průmysl; řízení Citation: POLANECKÝ, Lukáš. Zajištění kvality v technologii výroby piva. České Budějovice, 2011. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Fakulta zemědělská a technologická
Institution: University of South Bohemia in České Budějovice
(web)
Document availability information: Fulltext is available in the Digital Repository of University of South Bohemia. Original record: http://www.jcu.cz/vskp/19683