Original title:
Sledování růstu kulturní mikroflóry během fermentace mlékárenské suroviny
Translated title:
A survey of lactic bacteria growth during fermentation of bulk milk
Authors:
LEHEROVÁ, Hana Document type: Bachelor's theses
Year:
2011
Language:
cze Abstract:
[cze][eng] Práce se zabývá sledováním růstu kulturní mikroflóry během fermentace mlékárenské suroviny. Cílem práce bylo sledovat růstovou aktivitu bakterií mléčného kysání rodů Lactobacillus delbrueckii subsp.bulgaricus a Streptococcus salivarius subsp.thermophilus mikrobiologickými metodami a změny titrační kyselosti v průběhu fermentace mléka při výrobě jogurtů.The paper deals with monitoring of the cultural growth of microflora during fermentation of dairy ingredients. The aim was to monitor the growth activity of lactic acid bacteria of the general Lactobacillus delbrueckii subsp.bulgaricus and Streptococcus salivarius subsp.thermophilus by microbiological methods and changes in titratable acidity during fermentation of milk in the production of yogurt.
Keywords:
lactic acid bacteria; milk; yoghurt; bakterie mléčného kvašení; jogurt; mléko Citation: LEHEROVÁ, Hana. Sledování růstu kulturní mikroflóry během fermentace mlékárenské suroviny. České Budějovice, 2011. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Fakulta zemědělská a technologická
Institution: University of South Bohemia in České Budějovice
(web)
Document availability information: Fulltext is available in the Digital Repository of University of South Bohemia. Original record: http://www.jcu.cz/vskp/19548