Original title:
Kvalitativní ukazatele vepřového masa z prasat krmených řasou Chlorella
Translated title:
Qualitative indicators of pigs meat from pigs feeded algae suspension Chlorella
Authors:
WADENKOVÁ, Pavlína Document type: Master’s theses
Year:
2023
Language:
cze Abstract:
[cze][eng] Cílem práce jsou zanalyzované a vyhodnocené vybrané kvalitativní ukazatele vepřového masa z prasat, jejichž krmná dávka obsahovala suspenzi řasy Chlorella. Výsledky pokusné skupiny jsou porovnány s kontrolní skupinou vzorků vepřového masa. Pro analýzu je v této práci využita metoda infračervené spektroskopie v blízké oblasti (NIRS).The aim of the study is to analyze and evaluate selected quality indicators of pork meat from pigs whose feed ration contained a suspension of algae Chlorella. The results of the experimental group are compared with the control group of pork samples. The near infrared spectroscopy (NIRS) method is used for the analysis in this study.
Keywords:
algae; Chlorella; NIRS; pork meat; qualitative indicators; Chlorella; kvalitativní ukazatele; NIRS; vepřové maso; řasa Citation: WADENKOVÁ, Pavlína. Kvalitativní ukazatele vepřového masa z prasat krmených řasou Chlorella. České Budějovice, 2023. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Fakulta zemědělská a technologická
Institution: University of South Bohemia in České Budějovice
(web)
Document availability information: Fulltext is available in the Digital Repository of University of South Bohemia. Original record: http://www.jcu.cz/vskp/67859