Název:
Udržitelnost malých a středních potravinářských maloobchodních formátů na českém trhu
Autoři:
Feist, Patrik Typ dokumentu: Diplomové práce
Rok:
2020
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Feist, P. Udržitelnost malých a středních potravinářských maloobchodních formátů na českém trhu. Diplomová práce. Brno: Mendelova univerzita v Brně, 2020. Diplomová práce se zabývá udržitelností malých a středních potravinářských formátů na českém trhu. Hlavním cílem diplomové práce je navrhnout opatření vedoucí ke zvýšení udržitelnosti malých a středních maloobchodních firem působících na českém trhu. Práce zkoumá maloobchodní trh potravin, sleduje preference zákazníků a identifikuje hlavní faktory ovlivňující zákazníky na maloobchodním potravinářském trhu. V diplomové práci je využita technika marketingového výzkumu, a to dotazníkové šetření. Výstupem práce je určení hlavních faktorů, které ovlivňují chování zákazníků na maloobchodním trhu potravin a návrhy doporučení pro tradiční české obchodníky.Feist, P. Sustainability of small and medium food retail formats on the Czech market. Diploma thesis. Brno: Mendel University, 2020. The diploma thesis deals with the sustainability of small and medium food formats on the Czech market. The main goal of the thesis is to propose measures to increase the sustainability of small and medium-sized retail companies operating in the Czech market. The thesis examines the retail food market, monitors customer preferences and identifies main factors affecting customers in the retail food market. In this theses is used the technique of marketing research, namely a questionnaire survey. The outcome of the thesis is the determination of the main factors that influence the behavior of customers in the retail food market and proposals for recommendations for traditional Czech traders.
Klíčová slova:
chování zákazníků; customer behavior; food retail; identifications of factors; identifikace faktorů; marketing research; marketingový výzkum; potravinářský maloobchod; traditional trade; tradiční obchod