Original title:
Hodnocení a odměňování zaměstnanců v pohostinství
Translated title:
Evaulation and Rewarding of Employees in Gastronomy
Authors:
BRABEC, Vojtěch Document type: Bachelor's theses
Year:
2022
Language:
cze Abstract:
[cze][eng] Cílem bakalářské práce je analýza systému hodnocení a odměňování zaměstnanců v pohostinství. Úvod teoretické části se zabývá teorií řízení lidských zdrojů v kontextu hodnocení a odměňování zaměstnanců. Dále teoretická část popisuje systém hodnocení a odměňování zaměstnanců, především principy, chyby, kritéria, metody hodnocení, formy a cíle hodnocení. Praktická část se zabývá prostředím organizací z pohledu managementu, strukturou zaměstnanců a systémem sebehodnocení a odměňování. Poukazuje na momentální problematiku a situaci v tomto sektoru práce. Výzkum probíhal pomocí dotazníkového šetření. Otázky byly zaměřeny na systém hodnocení a odměňování. Získaná data byla analyzována, vyhodnocena a porovnána. Bylo zahrnuto několik návrhů, jak zlepšit systém hodnocení a odměňování.The aim of the thesis is to analyse the evaluation and rewarding of employees in gastronomy. The introduction of the theoretical part deals with the theory of human resources management in the context of evaluation and rewarding of employees. Furthermore, the theoretical part describes the system of evaluation and rewarding of employees, mainly the principles, mistakes, criteria, and methods of the evaluation as well as the forms and aims of the evaluation. The thesis introduces the environment of organizations from the management point of view, the structure of employees and the system of self-evaluation and rewarding. It points to the current issue and the current situation in this sector of work. The research was summed up after the questionary survey with the employees of the restaurants. The questions were aimed to evaluate and reward the subordinates. The obtained data was analysed, evaluated, and compared. Some suggestions how to improve the system of evaluation and rewarding were included.
Keywords:
analyse; employees; evaluation; restaurants; rewarding; thesis; analýza; hodnocení; odměňování; restaurace; teze; zaměstnanci Citation: BRABEC, Vojtěch. Hodnocení a odměňování zaměstnanců v pohostinství. České Budějovice, 2022. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Ekonomická fakulta
Institution: University of South Bohemia in České Budějovice
(web)
Document availability information: Fulltext is available in the Digital Repository of University of South Bohemia. Original record: http://www.jcu.cz/vskp/64071