Original title:
Technologické systémy získávání a ošetřování mléka dojnic
Authors:
BARTŮŠKOVÁ, Markéta Document type: Bachelor's theses
Year:
2020
Language:
cze Abstract:
[cze][eng] V bakalářské práci byl formou literární rešerše zpracován přehled k problematice technologie získávání a ošetřování mléka. Pozornost byla zaměřena především na jednotlivé typy dojíren, dojicí zařízení a jeho sanitaci, vlastní dojení, způsoby ošetřování a uchovávání mléka po nadojení. Dojírny byly mezi sebou porovnány a na základě toho bylo provedeno celkové zhodnocení. Bylo zjištěno, že pro chovatele je užitečná technologie dojicích robotů, protože dojde k omezení počtu pracovních sil. The bachelor thesis used a method of the library research for creating an outline dealing with an issue of milk production and dealing with milk. The attention was focused especially on individual kinds of milking parlours, milking equipment and its sanitation, milking process itself, ways of treating and keeping milk after milking. Different kinds of milking parlours were compared and a summarising evaluation was performed on the basis of this comparison. It was revealed that for the breeders, robotic milking technology is useful because of a limited number of the labour force.
Keywords:
hygiene; Milk; milking; milking parlour; dojení; dojírny; hygiena; mléko Citation: BARTŮŠKOVÁ, Markéta. Technologické systémy získávání a ošetřování mléka dojnic. České Budějovice, 2020. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Fakulta zemědělská a technologická
Institution: University of South Bohemia in České Budějovice
(web)
Document availability information: Fulltext is available in the Digital Repository of University of South Bohemia. Original record: http://www.jcu.cz/vskp/59834