Název:
Analýza ubytovacích a stravovacích služeb na Bechyňsku
Překlad názvu:
The analyse of accomodation and catering services in the region of Bechyně
Autoři:
ŠULKOVÁ, Věra Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2009
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Cílem mé bakalářské práce bylo analyzovat ubytovací a stravovací služby v Bechyni a okolí. Byl proveden výzkum, na který navazovala situační analýza. Získané informace z obou uvedených metod mi pomohly podrobněji zodpovědět konkrétní otázky. Na základě získaných výsledků, jsem navrhla některá doporučení, která jsem popsala v kapitole {\clq}qNávrhy a doporučení``. Uvedené návrhy by mohly být přínosem nejen pro obor cestovního ruchu v Bechyni, ale i pro město samotné. V úvodu mé bakalářské práce jsem zformulovala soubor pracovních hypotéz, které jsem se pokusila potvrdit či vyvrátit. Čtyři z uvedených hypotéz byly potvrzeny, další tři se nepodařilo jednoznačně potvrdit. Hlavním cílem bakalářské práce bylo seznámit se a analyzovat ubytovací a stravovací služby v Bechyni a okolí. Stanovených cílů bylo dosaženo na základě využití metody dotazníkového šetření, řízených rozhovorů, telefonických rozhovorů s pracovníky vybraných zařízení, seznámení se sekundárními daty z odborných publikací, z internetu a dalších zdrojů. The aim of my bachelor work was to analyze the accommodation facilities and the catering establishments in Bechyně and its surroundings. There was disposed the background research, which was concurred by situation analysis, which helped me to investigate the particular questions in more detail. Based on retrieved results I proposed some recommendation which are described in the chapter {\clq}qNávrhy a doporučení``. In the exordium of my bachelor work I formulated set of working hypotheses, which I tried to confirm or to refuse based on retrieved information. Four of them were confirmed, the other three ones could not be confirmed. As was remarked above the main aim of my work was to analyze the accommodation facilities and the catering establishments in Bechyně and its surroundings. The aim was attained with the aid of the method mentioned in my work.
Klíčová slova:
analýza stravovacích a ubytovacích služeb; cestovní ruch; marketing; obchod; primární data; sekundární data; služby; terénní šetření; řízený rozhovor; business; controlled conversation; cross-country survey; marketing; primary dates; secondary dates; services; the analyse of accomodation and catering services; tourist trade Citace: ŠULKOVÁ, Věra. Analýza ubytovacích a stravovacích služeb na Bechyňsku. České Budějovice, 2009. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Ekonomická fakulta
Instituce: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Plný text je dostupný v digitálním repozitáři JČU. Původní záznam: http://www.jcu.cz/vskp/11933