Original title:
Sociální zemědělství - možnosti certifikace, značení a kontroly produktů
Translated title:
Social farming - possibilities of certification, labelling and control of production
Authors:
DOČEKALOVÁ, Tereza Document type: Bachelor's theses
Year:
2021
Language:
cze Abstract:
[cze][eng] V literárním přehledu, práce nejprve pojednává o zemědělství v České republice, o historii a hlavních funkcích zemědělství. Nejdůležitější částí je seznámení s pojmem sociálního zemědělství, jeho vývojem a funkcí nejen v České republice, ale i v ostatních Evropských zemích. V další části textu je popsáno faremní zpracování zemědělských produktů a v neposlední řadě popis certifikace, značení a kontroly produktů jak v sociálního zemědělství, tak i modelově v ekologickém zemědělství. Hlavním cílem práce je vyhodnocení vnímání certifikace, značení a kontroly produktů sociálního zemědělství založené na dotazníkovém šetření a rozhovorech s vybranými cílovými skupinami.In the literature review, the bachelor thesis first deals with agriculture in the Czech Republic, the history and main functions of agriculture. The most important part is to get acquainted with the concept of social farming, its development and function not only in the Czech Republic but also in other European countries. The next part of the text describes the farm processing of agricultural products and, last but not least, a description of certification, labelling and control of products, both in social farming and in organic farming. The main goal of the thesis is to evaluate the perception of certification, labeling and control of social farming products based on a questionnaire survey and interviews with selected target groups.
Keywords:
certification; farm processing; green care; labelling and control of production; multifunctional agriculture; social farming; certifikace; faremní zpracování; green care; multifunkční zemědělství; sociální zemědělství; značení a kontrola produkce Citation: DOČEKALOVÁ, Tereza. Sociální zemědělství - možnosti certifikace, značení a kontroly produktů. České Budějovice, 2021. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Fakulta zemědělská a technologická
Institution: University of South Bohemia in České Budějovice
(web)
Document availability information: Fulltext is available in the Digital Repository of University of South Bohemia. Original record: http://www.jcu.cz/vskp/57377