Název:
Srovnání hydrolýzy vybraných druhů fytomasy při termotlakové přípravě surovin.
Překlad názvu:
Comparison of hydrolysis of selected phytomass after thermopressure preparation.
Autoři:
MAROUŠEK, Josef Typ dokumentu: Disertační práce
Rok:
2010
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Předkládaná práce srovnává efekt mírné extruze na škrobnatou a celulózovou fytomasu při různých stupňích intenzity kyselé (H2SO4, 3, 6, 9 a 12%), zásadité (NaOH, 3, 6, 9 a 12%) a enzymatické (4 enzymatické přípravky k hydrolýze škrobu, 6 preparátů k hydrolýze celulóz a hemicelulóz) hydrolýze. K poměřování hloubky hydrolýzy je využíváno GE a doplňkově alkoholové výtěžnosti. Pozitivní dopad aplikované 0,3MPa a 1MPa extruze je zkoumán hodnotami absorbance a filtračních koeficientů.Presented work compares the effect of mild extrusion on starchy and cellulose phytomass at different levels of intensity of acid (H2SO4, 3, 6, 9 and 12%), alkaline (NaOH, 3, 6, 9 and 12%) and enzymatic (4 enzyme preparations to hydrolysis of starch, 6 preparations for hydrolysis of cellulose and hemicellulose) hydrolysis. To measure the depth of hydrolysis is used GE and additionally alcohol yield. The positive impact of applied 0.3 MPa and 1MPa extrusion is also investigated by absorbance values and filter coefficients.
Klíčová slova:
extruze; glukózové ekvivalenty; hydrolýza fytomasy; extrusion; glucose equivalents; phytomass hydrolysis Citace: MAROUŠEK, Josef. Srovnání hydrolýzy vybraných druhů fytomasy při termotlakové přípravě surovin.. České Budějovice, 2010. disertační práce (Ph.D.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Fakulta zemědělská a technologická
Instituce: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Plný text je dostupný v digitálním repozitáři JČU. Původní záznam: http://www.jcu.cz/vskp/17679