Original title:
Nové trendy v produkci a spotřebě biopotravin
Translated title:
New trends in production and consumption of organic food
Authors:
KORCOVÁ, Lucie Document type: Bachelor's theses
Year:
2010
Language:
cze Abstract:
[cze][eng] V literární rešerši jsem se věnovala legislativní úpravě ekologického zemědělství, vymezila jsem pojmy ekologické a konvenční zemědělství a dále jsem se zabývala principy ekologického zemědělství, kontrolním systémem, certifikací, označováním a kvalitou biopotravin a bioproduktů, biopotravinami na českém trhu a zpracovala jsem statistické údaje ekologického zemědělství a výroby biopotravin. V praktické části práce jsem se zabývala novými trendy v bioprodukci, novými trendy v prodeji biopotravin a biopotravinami ve veřejném stravování. The literature search is devoted to legislation in the area of organic farming, I defined the concepts of organic and conventional farming and I have dealt with the principles of organic agriculture, control systems, certification, labeling and quality of organic food and organic products, organic food in the Czech market, and I compiled statistics on organic farming and organic food production. In the practical part I have dealt with new trends in organic produce, new trends in sales of organic food and organic food in public catering.
Keywords:
organic farming; organic food; organic products; biopotraviny; bioprodukty; ekologické zemědělství Citation: KORCOVÁ, Lucie. Nové trendy v produkci a spotřebě biopotravin. České Budějovice, 2010. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Ekonomická fakulta
Institution: University of South Bohemia in České Budějovice
(web)
Document availability information: Fulltext is available in the Digital Repository of University of South Bohemia. Original record: http://www.jcu.cz/vskp/15793