Original title:
Nutraceutický vliv fermentovaných produktů na imunitu a obranyschopnost u člověka
Translated title:
Nutraceutical impact of fermented products on human immunity and self - defence mechanisms.
Authors:
EIBLOVÁ, Veronika Document type: Bachelor's theses
Year:
2008
Language:
cze Abstract:
[cze][eng] Tato bakalářská práce osvětluje nutraceutický vliv fermentovaných výrobků na imunitu u člověka. Objasňuje vliv probiotik, prebiotik a synbiotik na počet lidských lymfocytů. Zkoumalo se, zda má opakovaného podávání fermentovaných potravinových produktů příznivý vlivna obranyschopnost člověka.This bachelor thesis deals with nutraceutical impact of fermented products on human immunity and self - defence mechanisms. It presents probiotics, prebiotics and synbiotics and their supposed healthy influence on human immunity and self - defence mechanisms. We can also find here comparing of conclusions of the intervention on immunity of organisms and the status of cell immunity and the quality of life.
Keywords:
Fermented products; human immunity; prebiotics; probiotics; synbiotics; Fermentované produkty; lidská imunita; prebiotika; probiotika; synbiotika Citation: EIBLOVÁ, Veronika. Nutraceutický vliv fermentovaných produktů na imunitu a obranyschopnost u člověka. České Budějovice, 2008. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Přírodovědecká fakulta
Institution: University of South Bohemia in České Budějovice
(web)
Document availability information: Fulltext is available in the Digital Repository of University of South Bohemia. Original record: http://www.jcu.cz/vskp/9624