Název:
Trvanlivé pečivo s přídavkem živočišných tuků
Autoři:
Šváb, Martin Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2017
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Téma mé bakalářské práce bylo Trvanlivé pečivo s přídavkem živočišných tuků. V první části práce je charakterizováno trvanlivé pečivo a zařazení výrobku Škvarkové bonbony mezi sušenky. V další části jsou popsány suroviny pro výrobu sušenek, zaměřené na suroviny potřebné pro výrobu Škvarkových bonbonů, živočišné tuky a různé koření. Poté práce popisuje historii, charakteristiku sušenek a technologický postup výroby. Upozorňuje na mikrobiologická, fyzikální a chemická rizika, jako jsou například akrylamid a nerovnoměrná vlhkost v sušenkách po upečení. V závěru práce je popsána receptura Škvarkových bonbonů a postup výroby.The topic of my bachelor thesis is Durable pastry with the addition of animal fats. The first part of the thesis is the characteristic of durable pastry and the classification of product Škvarkové bonbony into biscuits. The thesis then describes raw materials for the biscuit production, focusing on the raw materials needed for Škvarkové bonbony, animal fats and various spices. The thesis also covers the history, characteristics of the biscuits and the manufacturing process. It points out microbiological, physical and chemical hazards such as acrylamide and uneven moisture in the biscuits after baking. In conclusion, the thesis presents the recipe of Škvarkové bonbony and the manufacturing process.
Klíčová slova:
sušenky; trvanlivé pečivo; škvarkové bonbony