Název:
Vliv mimokořenové výživy na technologickou kvalitu cukrovky
Autoři:
Běloch, Martin Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2017
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Bakalářská práce se zabývá Vlivem mimokořenové výživy na technologickou kvalitu cukrovky. První část bakalářské práce je zaměřena na obecná fakta. Tato část pojednává o původu cukrovky, její botanice, agrotechnice, hnojení, založení porostu, regulaci chorob a škůdců včetně zaplevelení. Dále jsou v této části zahrnuty informace o chemickém složení a technologické kvalitě bulev a jejich následném využití. V praktické části byl založen maloparcelní polní pokus, ve kterém je testován vliv mimokořenové výživy cukrovky na technologickou kvalitu bulev.This Bachelor thesis deals with the influence of non-root nutrition on the technological quality of sugar beet. The first part of this thesis is focused on general facts. This section discusses the origin of sugar beet, its botany, agriculture technology, fertilization, establishment, control of diseases and pests including control of weeds. Additionally, this section includes information about chemical composition and technological quality of the tubers and their subsequent use. In the practical part, the small field attempt was established, in which the influence of nonroot nutrition of sugar beetis tested on the technological quality of the tubers.
Klíčová slova:
cukrová řepa; technologická kvalita; výnos; výživa