Název:
Návrh aplikace metody Balanced Scorecard v pivovaru
Autoři:
Picek, Ondřej Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2018
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Cílem bakalářské práce Návrh aplikace metody Balanced Scorecard v pivovaru je navrhnout možný způsob implementace této metody v podniku Pivovar Jihlava a.s., a provést zhodnocení výkonnosti podniku a odhalit jeho možné slabé stránky a nedostatky. V části Literární rešerše je objasněn vznik a původ metody BSC, prin-cip jejího fungování a jednotlivé perspektivy, z kterých se skládá. V rámci praktické části byl proveden návrh implementace metody v konkrétně zvoleném podniku, kterým byl Pivovar Jihlava a.s. Praktická část obsahuje charakteristiku podniku, jeho významné hodnoty, návrh perspektiv a strategických cílů. Následně je jsou navrženy hodnotící měřítka a provedeno srovnání s cílovými hodnotami, kterých mělo být dosaženo. Závěr obsahuje celkové zhodnocení výkonosti pivovaru a obecná doporučení na odstranění případných nedostatků.The target of the bachelor thesis Proposal of application of the method Balanced Scorecard in a brewery is to propose a possible option for implementation of this method in the company Pivovar Jihlava a.s, and to perform an evaluation of the company performance and to discover its weaknesses and deficiencies. In the Survey research explain formation and origin of the BSC method, its working princi-ples and particular perspectives which this method consists of. Within the practical part, the proposal of implementation of this method in a concrete company Pivovar Jihlava a.s. is designated. The practical part contains the company characteristics, its important values, proposal of perspectives and strategic targets. Next, the evaluations standards are proposed and a comparison with target values is made. The conclusion includes an overall evaluation of the brewery performance and general recommendations for elimination of its deficiencies.
Klíčová slova:
hodnocení výkonnosti; metoda Balanced Scorecard; strategické cíle; strategie