Original title:
Krmiva využívaná ve výživě drůbeže
Authors:
Hromádková, Vladana Document type: Bachelor's theses
Year:
2019
Language:
cze Abstract:
[cze][eng] Bakalářská práce pojednává o krmivech využívaných ve výživě drůbeže, zaměřuje se na nejčastěji používané a specifikuje je. Dále se zde uvádí možné úpravy jednotlivých krmiv či krmných směsí. Také se v práci uvádí rizika, která mohou vzniknout, nesprávným zacházením s krmivy a jejich možný dopad na drůbež. Hlavní rizikem jsou antinutriční látky a mykotoxiny vyprodukované plísněmi, které mají negativní vliv na kvalitu chovu. Proto je nutné, aby chovatelé dbali na kvalitu krmiva, kterým krmí.Bachelor thesis deals with feeds used for poultry nutrition, focuses on the most commonly used and specifies them. Furthermore, there are possible modifications of individual feeds or feed mixtures. There are also risks that may arise in the work that can be caused by improper handling of feed and its possible impact on poultry. The main risks are antinutritional substances and mycotoxins produced by fungi, which have a negative impact on the quality of the breeding. Therefore, it is necessary that breeders pay attention to the quality of the feed they feed.
Keywords:
antinutriční látky; krmná aditiva; mykotoxiny; výživa drůbeže