Original title:
Moderní technologie nealkoholických nápojů
Authors:
Langová, Markéta Document type: Bachelor's theses
Year:
2018
Language:
cze Abstract:
[cze][eng] ABSTRAKT Hlavním cílem této bakalářské práce bylo popsat technologii výroby nealkoholických nápojů a zaměřit se na moderní směry jejich výroby. Dalším cílem bylo také zaměřit se na trendy u používaných surovin, na metody konzervace a balení hotových produktů. Bakalářská práce na téma Moderní technologie nealkoholických nápojů byla vytvořena v letech 2017-2018 na Agronomické fakultě Mendelovy univerzity v Brně na Ústavu technologie potravin.ABSTRACT The main purpose of this balechor thesis was describe technology of non-alcoholic drinks and focus on modern ways of its processing. The next purpose was focus on trends by raw material which are used, by methods of preservation and packaging of final products. The bachelor thesis with topic Modern technology of non-alcoholic drinks was created in years 2017-2018 at the Faculty of Agriculture, Mendel University in Brno at the Department of Food Technology.
Keywords:
balení nápojů; konzervace; nealkoholické nápoje; ovocné šťávy; technologický proces