Home > Academic theses (ETDs) > Bachelor's theses > Analýza skladby gastronomického odpadu ve vybraných provozovnách Brna a okolí a zhodnocení možnosti využití pro výrobu bioplynu
Original title:
Analýza skladby gastronomického odpadu ve vybraných provozovnách Brna a okolí a zhodnocení možnosti využití pro výrobu bioplynu
Authors:
Kuznetcova, Elizaveta Document type: Bachelor's theses
Year:
2018
Language:
cze Abstract:
[cze][eng] Teoretická část obsahuje analýzu oblasti gastronomického odpadu ve dvou státech s rozdílnými etnografickými, socioekonomickými i legislativními parametry. Práce zjišťuje pozitivní i negativní aspekty, přednosti i nedostatky ve zpracování tohoto typu odpadu v obou státech, tedy v České republice a v Ruské federaci. Nakonec práce ukazuje některé alternativní moznosti využiti daného druhu odpadu a vysvětluje proces výroby bioplynu, jako jednoho z nejefektivnějších způsobů likvidace.The theoretical part contains an analysis of the area of gastronomic waste in two countries with different ethnographic, socioeconomic and legislative parameters. The thesis identifies positive and negative aspects, advantages and disadvantages in the processing of this type of waste in both states, i.e. in the Czech Republic and the Russian Federation. Finally, the thesis shows some alternative possibilities of using this type of waste and explains the process of bio gas manufacturing, as one of the most efficient ways of disposal.
Keywords:
bioplyn; gastronomický odpad; legislativa odpadového hospodářství v Rusku; legislativa odpadového hospodářství v ČR