Original title:
Vztah mezi kvalitativními parametry kozího mléka, jeho technologickými vlastnostmi a kvalitou finálního produktu.
Authors:
Kalová, Jana Document type: Bachelor's theses
Year:
2018
Language:
cze Abstract:
[cze][eng] Bakalářská práce se zabývá vlivem kvalitativních parametrů na kvalitu kozího mléka, technologickými vlastnostmi a kvalitou finálního produktu. Obliba kozího mléka stále roste, především díky jeho nutričním vlastnostem. V práci jsou popsány technologické vlastnosti, chemické složení a hygienická jakost kozího mléka. Dále jsou zde zmíněny zdravotní benefity konzumace a výrobky z kozího mléka.The bachelor thesis discusses the influence of qualitative parameters on quality of goat milk, technological properties and quality of the final product. The popularity of goat milk is growing, mainly due to its nutritional benefits. The thesis describes technological properties, chemical composition and hygienic quality of goat milk. There are also mentioned health benefits of drinking goat milk and goat milk products.
Keywords:
kozí mléko; mikrobiologická jakost; technologické vlastnosti