Original title:
Rozdíly v technologii výroby a legislativních požadavcích na české a vietnamské potraviny živočišného původu
Authors:
Luongová, Hong Phuong Document type: Bachelor's theses
Year:
2019
Language:
cze Abstract:
[cze][eng] Živočišné produkty jsou součástí skoro každé rodiny po celém světě. Důležité jsou kvalitativní znaky a požadavky na potravinu při zpracování. Vepřové maso je v nynější době nejvíce konzumované maso jak v Evropě, tak i ve východní Asii přesněji ve Vietnamu. Požadavky na zdravotní nezávadnost se čím dál více rozvíjí a také existují různé organizace pro ochranu spotřebitele. Sociální média a komunikace mezi spotřebitelem a výrobci jsou nyní součástí potravinářského průmyslu. V této práci se také věnuji rozdílu v legislativních požadavcích a označení potravin živočišného původu v České republice jako představitel Evropy a ve Vietnamu, který patří do Východní Asie.Animal products are part of almost every family worldwide. For food processing are important qualitative characteristics and requirements of food. Pork is currently the most consumed meat in Europe as well as in East Asia, more precisely in Vietnam. Food safety is increasingly developing, there are various organizations to protect the population from the dangers of food. Social media and communications are part of the food industry. In this work I also focus on legislative requirements and labeling of food animal origin in the Czech Republic as a representative of Europe and in Vietnam, which belongs to East Asia.
Keywords:
kvalita živočišných produktů; legislativa; vepřové maso; Vietnam; zdravotní nezávadnost