Název:
Význam sanitace v potravinářském průmyslu
Autoři:
Šulc, Marek Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2013
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Bakalářská práce byla zpracována v letech 2011 až 2013 na Ústavu posklizňové technologie zahradnických produktů na Zahradnické fakultě, Mendelovy univerzity v Brně. Práce je zaměřena na význam sanitace a hygieny v potravinářské výrobě. V práci jsou uvedeny čistící technologie, zdroje nečistot a kategorizace prováděné sanitace. Dále je uveden přehled alimentárních onemocnění v potravinářství a základní předpisy z potravinového práva.This Bachelor thesis was elaborated in the years 2011-2013 at the Institute of Post-Harvest Technology of Horticultural Products on the Faculty of Horticulture, Mendel University in Brno. The work is aimed on the importance of sanitation and hygiene in food production. This work presents cleaning technology, resources of contamination and categorization of performed sanitation. Following is an overview of foodborne illness in food and basic provisions of food law.
Klíčová slova:
alimentární onemocnění; hygiena; sanitace; sanitační prostředk