Název:
Porovnání kvantitativních a kvalitativních vlastností odrůdy Ryzlink rýnský v ekologické a integrované produkci
Autoři:
Juga, Petr Typ dokumentu: Diplomové práce
Rok:
2017
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Diplomová práce se zabývá porovnáním integrované a ekologické produkce. Literární část se zaobírá problematikou produkčních systému ve vinohradnictví a jejich vlivem na kvalitu hroznů. Dále popisuje rostlinné extrakty, používané rostliny a jejich výrobu. Zabývá se hlavními houbovými chorobami, které révu vinnou napadají. V experimentální části je popsán vlastní pokus, použité přípravky na ochranu rostlin a metody použité k vyhodnocení kvantitativních a kvalitativních parametrů u Ryzlinku rýnského, které byly sledovány během zrání. Věnuje se vyhodnocení a porovnání sledovaných parametrů. Práce doporučuje vhodný systém pěstování v ekologické a integrované produkci.This diploma thesis are focused on the comparison of integrated and organic production. The literary part deals with the problems of production systems in viticulture and explain their influence on the quality of grapes. It also describes plant extracts, used plants and their production. It describes the main fungal diseases that the vines invade. The experimental part describes the experiment itself, the plant protection products used and the methods used to evaluate the quantitative and qualitative parameters of Riesling grapes that have been observed during maturation. It deals with the evaluation and comparison of the monitored parameters. The thesis recommends an appropriate system of cultivation in organic and integrated production.
Klíčová slova:
ekologická produkce; houbové choroby; integrovaná produkce; rostlinné extrakty; Ryzlink rýnský