Original title:
Využití třapin v technologii vín révy vinné
Authors:
Helmová, Tereza Document type: Bachelor's theses
Year:
2017
Language:
cze Abstract:
[cze][eng] Bakalářská práce na téma Využití třapin v technologii vín révy vinné se v první části zaobírá literárním souhrnem k danému tématu, a to konkrétně ke složení hroznu, principu macerace a Frankovce jako odrůdě. Dále se bakalářská práce rozvíjí v experimentální části, která spočívá v maceraci určitých podílů třapin. K experimentu je využita odrůda Frankovka. Výsledky experimentu se skládají ze senzorického zhodnocení a chemické analýzy.The bachelor thesis on The use of grape vines in the technology of wine grape vines in the first part deals with the literary summary on the given topic, namely the composition of grapes, the principle of maceration and Frankovka as a variety. Further, the bachelor thesis develops in the experimental part, which consists in the maceration of certain parts of the stems. The Frankovka variety is used for the experiment. The results of the experiment consist of sensory evaluation and chemical analysis.
Keywords:
macerace; odrůdy; třapina; vinifikace