Original title:
VINAŘSKÝ DŮM NIKOLSBURG MIKULOV
Translated title:
WINE HOUSE NIKOLSBURG MIKULOV
Authors:
Otáhal, Miloslav ; Macháčková, Šárka (referee) ; Dýr, Petr (advisor) Document type: Master’s theses
Year:
2020
Language:
cze Publisher:
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební Abstract:
[cze][eng]
Předmětem diplomové práce je návrh vinařství s malou výrobou vína, degustačními prostory, malým wellness. Dále čtyřhvězdičkový hotel s kapacitou 40 osob a restaurací. Tento nový objekt je osazen v extravilánu města Mikulov. Koncept návrhu je založen na využití vhodných výhledů a zasazení do terénu. Při řešení návrhu je dbáno, aby dodržoval zásady návrhů pasivních staveb.
The subject of the diploma thesis is the design of a winery with small wine production, tasting rooms, a small wellness. Furthermore, a four-star hotel with a capacity of 40 people and a restaurant. This new building is located in the outskirts of Mikulov. The design concept is based on the use of suitable views and placement in the field. When solving the design, care is taken to comply with the principles of design of passive structures.
Keywords:
architecture; hotel; Mikulov; passive; wellness; wine; winery; architektura; hotel; Mikulov; pasivní; vinařství; víno; wellness
Institution: Brno University of Technology
(web)
Document availability information: Fulltext is available in the Brno University of Technology Digital Library. Original record: http://hdl.handle.net/11012/191149