Original title:
Komplexní návrh mini sýrárny
Translated title:
Comprehensive design of mini cheese factory
Authors:
Kamarád, Miroslav ; Naď, Martin (referee) ; Lošák, Pavel (advisor) Document type: Master’s theses
Year:
2019
Language:
cze Publisher:
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství Abstract:
[cze][eng]
Potravinářský průmysl zaujímá významné místo v odvětví zvaném procesní inženýrství. Z pohledu návrhu procesních zařízení do potravinářství je nutné klást důraz na hygienické požadavky, přesnou výrobu, spolehlivost, a především bezpečnost navržené technologie. Diplomová práce je zaměřena na Komplexní návrh mini sýrárny. Diplomová práce popisuje technologický a konstrukční návrh technologie. Součástí práce je také základní návrh měření a regulace, realizace návrhu, najetí technologie a následné odladění nedostatků.
Food industry occupies a prominent place in branch of process engineering. From design process equipment point of view, great emphasis is placed on hygienic requirements, accuracy, reliability and above all safety. The diploma thesis is focused on comprihensive design of milk heating technology for cheese production with high-temperature curd. The diploma thesis describes technological and constructional design of technology. The diploma thesis also contains basic design of measurement and regulation.
Keywords:
cheesemaking; dairy industry; design of technology; food industry; Mini cheese factory; Mini sýrárna; mlékárenský průmysl; návrh technologie; potravinářský průmysl; výroba sýru
Institution: Brno University of Technology
(web)
Document availability information: Fulltext is available in the Brno University of Technology Digital Library. Original record: http://hdl.handle.net/11012/175560