Název:
Spotřebitelé a jejich zájem o složení potravin.
Překlad názvu:
Consumers and their interest in food composition
Autoři:
JAROŠOVÁ, Michaela Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2019
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Hlavním cílem práce je zjistit, zda složení potravin ovlivňuje nákupní rozhodnutí spotřebitelů, nebo je pro ně důležitější spíše cena. Nejprve jsou vysvětleny důležité pojmy související s danou problematikou. Práce také vysvětluje, proč je důležité kontrolovat složení potravin. Mohou například nastat situace, kdy jsou potraviny nebezpečné. Bezpečnost potravin zajišťují dozorové orgány, které spotřebitele informují o nebezpečných potravinách. Spotřebitelské názory jsou získávány pomocí marketingového výzkumu pomocí on-line dotazníků. Získaná data jsou poté analyzována a zpracovávána pomocí grafů. Na základě výsledků analýzy jsou vytvořeny návrhy na zlepšení informovanosti spotřebitelů.The main purpose of the work is to find out whether the composition of food affects consumers' purchasing decisions or the price is more important to them. At first, important terms related to the issue are explained. The work also explains why food composition is important to check. There may, for example, be situations where food is dangerous. Food safety is provided by supervisory authorities who inform consumers about dangerous foods. Consumer opinions are gathered with help of marketing research using online questionnaires. The obtained data is then analysed and processed through graphs. Based on the results of the analysis, suggestions to improve consumer awareness are made.
Klíčová slova:
dozorové orgány; nebezpečné potraviny; složení potravin; zákazníci; consumers; dangerous foods; food composition; supervisory authorities Citace: JAROŠOVÁ, Michaela. Spotřebitelé a jejich zájem o složení potravin.. České Budějovice, 2019. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Ekonomická fakulta
Instituce: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Plný text je dostupný v digitálním repozitáři JČU. Původní záznam: http://www.jcu.cz/vskp/53258