Název:
Food waste management v podnicích služeb cestovního ruchu
Překlad názvu:
Food Waste Management in companies of tourism services
Autoři:
SISMILICHOVÁ, Nikola Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2018
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Potravinový odpad je globální problém. Existují různé alternativy, jak zpracovat odpad z podnikových praxí a domácností. Část literárního výzkumu popisuje tyto alternativy. Food waste management je jednou z alternativ, jak snížit počet hladovějících. Literární rešerše byla tvořena na základě informací čerpaných z českých a cizojazyčných zdrojů, internetových i knižních. Bakalářská práce analyzuje využití potravinového odpadu v České republice v Jihočeském kraji. Práce se zabývá skladovatelností potravin a jejich zpracování v restauraci Tank ONO. Cílem výzkumu je zaznamenávat množství odpadů, které produkuje. Jedná se o otázku měření a pozorování. Současně se výzkum zaměřuje na velikost porcí servírovaných zákazníkům. Podle toho určí, zda jsou části nadměrné a zda pomáhají k odpadu. Součástí výzkumu je dotazníkové šetření, který hodnotí spokojenost zákazníků v restauraci a zaznamenává jejich smýšlení o případném odpadu. Práce navrhuje vhodná řešení, jak předcházet zbytečnému odpadu a ušetřit peníze. Food waste is global problems. There are various alternatives how processing the waste from corporate practices and households. Part of literary research describes these alternatives. In the theoretical sections are mention the individual sectors united with problems of famine. Food waste management is one of many alternatives how to reduce the number of hungry people. These industries are processed based on resources that are relevant to the industry. The bachelor thesis analyses using food waste management in the Czech Republic in South Bohemian Region. The thesis deals with the sustainability of foods and their processing in the Tank ONO Restaurant. The target of the research is recording the quantity of waste it produces and how disposes it. This is a question of measurement and observation. At the same time, research focuses on the size of portions served to customers. Accordingly, it determines whether of the portions are excessive and if it helps to expletive waste. The part of the research is views of restaurant guests, which identifies the questionnaire survey. At the end it compares the assumptions with the results. It suggests appropriate solutions of how to prevent unnecessary waste and save money.
Klíčová slova:
Food waste management; skladovatelnost; třídění a likvidace odpadů; ušetřit peníze; Food waste management; save money; sustainability; waste sorting and destruction Citace: SISMILICHOVÁ, Nikola. Food waste management v podnicích služeb cestovního ruchu. České Budějovice, 2018. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Ekonomická fakulta
Instituce: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Plný text je dostupný v digitálním repozitáři JČU. Původní záznam: http://www.jcu.cz/vskp/50113