Original title:
Analýza zázvorového extraktu. I.
Translated title:
Analysis of Ginger root extract. I.
Authors:
Bačová, Barbora ; Jahodář, Luděk (advisor) ; Karlíčková, Jana (referee) Document type: Master’s theses
Year:
2010
Language:
cze Abstract:
[cze][eng] Bačová, B.: Analysis of Ginger root extract. I. [Thesis] Hradec Králové 2010, Charles University in Prague, Faculty of Pharmacy. Commercial extract of Zingiber officinale 8 : 1 was analyzed for content of gingerol, water and other compounds. Chromatographic procedures were used including TLC and HPLC. The procedures stated in US Pharmacopeia 1996 and ČL 2009 were method of evaluation. The presence of 6-gingerol was confirmed in amount of 1,17%, water content 89,18% and other demonstrated compounds similar to gingerols.Bačová, B.: Analýza zázvorového extraktu. I. [Diplomová práce] Hradec Králové 2010, Univerzita Karlova v Praze, Farmaceutická fakulta. Komerční extrakt ze Zingiber officinale 8 : 1 byl analyzován na obsah gingerolu, vody a dalších látek. Byly použity chromatografické postupy včetně TLC a HPLC. Metodou hodnocení byly postupy uvedené v US Pharmacopeia 1996 a ČL 2009. Byla potvrzena přítomnost 6-gingerolu v množství 1,17%, obsah vody 89,18% a prokázané další látky podobné gingerolům.
Institution: Charles University Faculties (theses)
(web)
Document availability information: Available in the Charles University Digital Repository. Original record: http://hdl.handle.net/20.500.11956/35404