Original title:
Označování a dohledatelnost balených potravin
Authors:
Tvrdoňová, Kateřina Document type: Bachelor's theses
Year:
2016
Language:
cze Abstract:
[cze][eng] Bakalářská práce se zabývá označováním a dohledatelností balených potravin. Analyzuje jednotlivé typy identifikace v distribuční síti. Popisuje identifikaci pomocí čárových kódů a RFID technologie a porovnává jejich výhody s ohledem na další předpokládaný rozvoj. Rozděluje čárové kódy, věnuje se jejich umístění, kvalitě a také kódování znaků do čárového kódu. V části věnované RFID práce seznamuje s výrobou a rozdělením RFID tagů. Dále popisuje označování balených potravin základními informacemi.The bachelor thesis deals with labelling and traceability of packaged food. It analyzes particular types of identification in supply chain. It describes barcode and RFID technology identification and it compares their benefits in long term scale. It devides barcodes into categories, describes their placement, quality and coding specifications. In section dedicated to RFID, it introduces production and distribution of RFID tags. It also describes essential information of labelling of packaged food.
Keywords:
označování potravin; RFID; čárový kód