Original title:
Možnosti použití vybraných náhražek sladu a chmele při výrobě piva
Authors:
Němeček, Radoslav Document type: Master’s theses
Year:
2016
Language:
cze Abstract:
[cze][eng] Cílem mojí diplomové práce bylo zjistit možnosti využití náhražek sladu a chmele při výrobě piva. V diplomové práci je popsána výroba piva, dále je v ní problematika náhražek chmele a sladu a jejich zpracování při výrobě piva. Při posuzování vhodnosti náhražek, jsem posuzoval průběh varního procesu a také senzorické vlastnosti uvařených piv. Z výsledků mojí vyplívá, že chmel a slad jsou na našem území velice těžko nahraditelnou surovinou.The aim of my thesis was to investigate the possibility of using substitutes for malt and hops in beer production. The thesis describes the production of beer, as is the issue of substitutes hops and malt processing and beer production. When assessing the suitability of the substitutes, I reviewed the progress of the brewing process and the sensory properties of beers. Accordance to my results is that hops and malt are on our territory is very difficult to recoverable resource.
Keywords:
náhražky; senzorický profil; výroba piva