Original title:
Mikroflóra vybraných druhů koření
Authors:
Procházková, Marcela Document type: Bachelor's theses
Year:
2016
Language:
cze Abstract:
[cze][eng] Bakalářská práce pojednává o mikroflóře koření. Definuje co je to koření, jeho skupiny, obsahové látky a také se více věnuje konkrétním vybraným druhům koření, v tomto případě černému pepři a provensálskému koření. Dále popisuje mikroorganismy, které se mohou v koření vyskytovat. Věnuje se převážně bakteriím. V neposlední řadě je zde také uvedeno experimentální stanovení mikroorganismů ve vybraných druzích koření a srovnání jednotlivých vzorků koření.This bachelor´s thesis discusses the microflora of spices. It describes what the term "spices" means, defines different types of spices and contained substances. The paper examines several types of spices in more detail, especially black pepper and herbes de Provence. Furthermore, it describes microorganisms occurring in spices and puts more emphasis on bacteria. Last but not least, the thesis includes an experimental determination of certain microorganisms in selected spices and a comparison of different samples of spices.
Keywords:
bakterie; mikroorganismy; pepř; provensálské koření